Harta site Adauga la favorite
 
 

Unitate de Primire Urgențe

Adresa:

Str. Moților, nr. 68

Contacte:

Tel/Fax: 0264431644
E-mail: upu@spitcocluj.ro

Tarif spitalizare:

Sef de sectie:

Dr. Daniel Nour
- medic primar Medicină de Urgență
- competență īn ecografie generală, competență īn endoscopie bronșică.
 

Personal

- Dr. Daniela Dreghiciu, medic specialist Pediatrie, Doctorand īn Științe Medicale, Supraspecializare īn Gastroenterologie Pediatrică, Competență īn Endoscopie Digestivă Diagnostică īn Pediatrie, Competență īn Endoscopie Bronșică;
- Dr. Simona Lapuște, medic specialist Medicină de urgență;
- Dr. Cristina Marii, medic specialist Pediatrie, Doctorand īn Șiințe Medicale;
- Dr. Sarban Anca, medic specialist Pediatrie.
- 11 asistenți;
- 4 infirmieri;
- 4 brancardieri;
- 2 īngrijitoare de curățenie.

Prezentarea sectiei:

Unitatea de Primire a Urgențelor Pediatrice, situată īn Cluj-Napoca, str. Moților nr. 66-68, a fost inființată la data de 1 octombrie 2000 prin Programul de Reabilitare a Asistenței Medicale de Urgență. Īn această unitate se asigură asistența medicală permanentă a urgențelor majore pediatrice din județul Cluj și județele limitrofe existānd posibilitatea resuscitării cardio-respiratorii, a susținerii, evaluării și monitorizării continue a funcțiilor vitale.
UPU Pediatrie Cluj este singura unitate dedicată urgențelor pediatrice din regiune: municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj și județele regiunii de nord-vest. Anual tratăm 18.000-20.000 de copii avīnd o varietate mare de probleme medicale, de la boli minore pānă la situații critice care necesită resuscitare.

Structura, dotari:

UPU Pediatrie Cluj funcționează din anul 2000, inițial īntr-un spațiu mai restrāns, pentru ca din 2008 să funcționăm īntr-o clădire nouă, mai spațioasă, funcțională și modernă. Noul UPU Pediatrie asigură zone dedicate: pentru reanimare, urgențe majore, respectiv urgențe minore. Accesul īn UPU Pediatrie este separat pentru ambulanțe și pacienții veniți cu mijloace proprii. Sala de așteptare oferă un mediu prietenos, programele TV pentru copii reducānd anxietatea și frica lor de spital, iar părinții pot obține informații utile despre desfășurarea asistenței medicale īn serviciul nostru. Noua clădire īnseamnă spații funcționale, asigurarea unui consult și tratament medical īn condiții de intimitate și siguranță a pacientului.
Pe lāngă echipamentul specific resuscitării, fiecare pat/targă este dotat cu aparatură de monitorizare (legată la o stație centrală care permite echipei medicale să observe īn permanență semnele vitale ale copilului), și dispozitive pentru administrarea controlată a gazelor medicale (oxigen), a medicamentelor și soluțiilor perfuzabile.
Aparatura de īnaltă performanță aflată īn dotarea secției este īn mare parte donată de guvernul Elvețian prin programul Remssy. Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii a asigurat intreținerea lor cea mai bună stare de funcționare și a achiziționat noi aparate de monitorizare care ajută la asigurarea unei asistențe medicale la cele mai īnalte standarde. Secția are īn dotare o stație radio pentru comunicare cu Serviciul de Ambulanță cu ajutorul căreia se anunță din timp sosirea unui pacient īn stare gravă, la sosirea acestuia īn secție, echipa de gardă fiind pregătită să acorde asistența medicală corespunzătoare. Cele trei ventilatoare (pentru ventilație artificială asistată/controlată pe termen lung) permit asistarea respiratorie a copiilor aflați īn insuficiență respiratorie, pe lāngă acestea existānd și un ventilator portabil ce asigură suportul ventilator al pacienților ventilați mecanic pe termen scurt, pānă la 24 de ore (pe parcursul transportului īn alte secții, servicii, pentru, investigații imagistice etc.). Aparatul de monitorizare hemodinamică neinvazivă este util īn stabilirea tratamentului copiilor cu insuficiență cardio-circulatorie. Īn dotarea secției mai există 5 monitoare, 2 monitoare-defibrilatoare, 2 aspiratoare de secreții, 1 electrocardiograf portabil, 1 aparat de dozare a electroliților, 1 aparat de dozare a electroloților și a gazelor sanguine, 3 glucometre, 6 injectomate, 1 incubator. Dotarea secției va fi completată īncepānd cu luna aprilie 2007 cu aparatura obținută printr-un program al Băncii Mondiale, īn valoare de 400.000 Euro.

Activitatea sectiei:

Īn UPU Pediatrie Cluj asigurăm īngrijiri medicale tuturor copiilor: din perioada de nou născut pānă la adolescență. Echipa noastră medicală este specializată și antrenată pentru a asigura diagnosticul și tratamentul de urgență specific copilului, atāt īn cazul problemelor medicale, cāt și traumatice. Copiii nu sunt niște mici adulți, ei au nevoie de un sistem medical dedicat lor. Oricānd vă adresați cu copilul dumneavoastră serviciului nostru de urgență, echipa medicală formată din medici specialiști și rezidenți medicină de urgență (cu experiență īn urgențele pediatrice), medici specialiști și rezidenți pediatrie (cu experiență īn urgență), asistenți medicali și personal auxiliar antrenați īn domeniul pediatric vă vor ajuta īn cel mai scurt timp posibil.
Īn UPU Pediatrie lucrează o echipă de profesioniști, dar este posibil, uneori, ca numărul copiilor care se prezintă să depășească posibilitățile noastre de preluare și atunci vor fi consultați cu prioritate copiii aflați īntr-o stare mai gravă, conform protocolului de triaj. Triajul este asigurat de asistenți calificați care evaluează copiii și solicită de la dumneavoastră informații privind problemele acestora, utile pentru īncadrarea lui īntr-un anumit nivel de triaj. Copiii cu probleme ortopedice pot fi īndrumați la camera de gardă ortopedie pediatrică din proximitatea UPU.
Nivelul īnalt de pregătire continuă īn pediatrie și urgențe pediatrice, echipamentele folosite pentru monitorizare și terapie, specifice copilului, posibilitatea efectuării unor investigații (analize de laborator, radiografii, ecografii) și experiența noastră īn evaluare, terapie și utilizarea unor proceduri complexe, asigură copilului diagnostic și tratament de īnaltă calitate, indiferent de severitatea bolii: de la boli obișnuite (răceli, infecții digestive, răni minore etc) pānă la boli severe care pot pune īn pericol viața copilului. Copiii care, după tratament și stabilizare īn UPU Pediatrie, necesită continuarea supravegherii medicale și a tratamentuluii vor fi internați īntr-una dintre secțiile spitalului nostru, īn funcție de starea copilului.

Invatamant medical:

Īn UPU se organizează periodic cursuri de pregătire și perfecționare continuă a personalului medical, utilizānd manechinele aflate īn dotarea secției, manechine ce permit simularea tehnicilor de suport vital de bază și avansat pediatric. De asemenea, studenții Facultății de Medicină, ai Facultății de Asistenți Medicali Licențiați și ai Facultății de Moașe din cadrul Universității de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațieganu" Cluj-Napoca efectuează stagii de pregătire practică. Anual se susțin cursurile de perfecționare "Resuscitare Cardio-respiratorie" și "Urgențe Pediatrice" pentru medici și asistenți medicali. Īnființarea Unității de Primire a Urgențelor a dus la creșterea calității actului medical la nivelul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj, a permis supraviețuirea unor copii aflați īn stare critică datorită competenței personalului și a aparaturii performante din dotarea secției.

Cercetare stiintifica:

Plan de dezvoltare:

Conditii de internare:

Dacă starea copilului dumneavoastră nu este gravă, vă puteți adresa și altor unități medicale ale spitalului (din proximitatea domiciliului dumneavoastră) care asigură consultații īn permanență (īn cadrul serviciilor de gardă) sau Centrelor de Permanență din oraș (din apropierea domiciliului dumneavoastră). Dacă medicii din aceste unități vor considera că starea copilului dumneavoastră este critică, vor lua legătura cu serviciul nostru și vor transfera copilul la noi cu ambulanțe avānd echipaj medical și dotare adecvate.

Cānd veniți la UPU Pediatrie cu copilul, ne sunt utile următoarele documente:
- certificatul de naștere/cartea de identitate a copilului
- carnetul de vaccinări
- orice documente medicale anterioare, īn special īn cazul copiilor cu boli cronice

Principala noastră preocupare este asigurarea sănătății și siguranței copilului. Īntreaga echipă medicală este īntotdeauna disponibilă pentru a ajuta copilul și familia lui, indiferent de problemele medicale.
 
 

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!